A világ legdrágább kutyái

Eddig sem titkoltuk, hogy a drága kutyafajták vásárlása helyett inkább azt támogatjuk, hogy menjünk ki egy menhelyre, és vigyünk haza onnan egy gazdira váró kutyát – garantáltan hálás lesz érte a megmentett négylábú. Ti is küldtetek már ilyen történeteket, amelyekből kiderült, hogy valóban jó döntést hoztatok, és nem bántátok meg. Akik lemaradtak, pótolhatják, kezdésnek ajánljuk például a boxerek könnyfakasztó történetét.

Természetesen azok felett sem szeretnénk pálcát törni, akik akár milliókat is hajlandóak kifizetni egy-egy kutyáért. Most azokat a kutyákat mutatjuk be, akikért a legmélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk, ha mindenképpen azt a fajtát szeretnék hazavinni. Nézzük!

Kis oroszlánkutya (Löwchen)

Nagyon kedvelt kutyafajta volt például az európai arisztokrácia körében. Leginkább a franciáknál volt népszerű, de ma már sok országban ismerik, szeretik őket. Főleg azok, akik ki tudnak fizetni egy példányért itthon 1,3 milliót, külföldön akár 2,5 millió forintnak megfelelő összeget is, habár biztosan hozzá lehet jutni ennél olcsóbban is. Egy intelligens, ragaszkodó, szeretetre méltó és bolondos kutyáról van szó. Kis termetével, jellegzetesen nyírt szőrével valóban egy kis oroszlánra hasonlít. A lakásban jól érzi magát, kevésbé kedveli a hideget és az esőt.

Tibeti masztiff

A kínai, nepáli és tibeti ősi nomád törzsek a juhok mellett tartották a világ egyik legnagyobb kutyafajtáját. Szintén nem lehet nagyon olcsón megszerezni, itthon kétszázezer forintért kaphatók, külföldön közel kétmillió forintot is elkérnek ezekért a kutyákért. Már a megjelenésével, erős testfelépítésével tiszteletet parancsol, csak úgy sugárzik belőle a nyugodtság és a büszkeség.  Szeret a családja közelében lenni, a gyerekekkel is nagyon türelmes és toleráns. Idegeneket viszont nem fog beengedni, míg gazdájától erre nem kap utasítást. Nem ugatós fajta, de ha veszélyt érez, megmutatja, mit tud. Következetes nevelésre van szüksége, így nyugodt és türelmes gazdiknak ajánljuk.

Csau csau

Kínából származik a szintén különleges megjelenésű kutyafajta. Legfőbb ismertető jele a kékesfekete nyelv. Eredetileg harci kutya lehetett, majd a kínai császárok elkényeztetett kedvence. Jó házőrző, de ma már nem feltétlenül ezért tartják. Igazi egyéniség, nem igazán hasonlítható más fajtához. Méltóságteljes, nyugodt, ám nem egy kifejezetten barátkozós típus, nem igényel sok gondoskodást. Nem csak az idegenekkel nagyon távolságtartó, hanem a többi kutyával is. Párszázezertől kétmillióig is terjedhet az ára.

Argentin dog

Kép forrása: Citydogs.hu

Argentínában kitenyésztett nagy testű vadászkutya. Nagyon izmos, temperamentumos, bátor kutya, aki szeret domináns lenni. A látogatókkal és más kutyákkal is barátságtalanok, hatalmaskodók lehetnek. Nagyon agresszívek is lehetnek, ha nem megfelelően képzik őket. Családjához viszont nagyon hűséges, jól kijön a gyerekekkel, szereti kifejezni a szeretetét. Tele van energiával, a napi sétánál többre lesz szüksége. Áruk körülbelül kétszázezertől egymillióig mozoghat.

Rottweiler

A római légiókat kísérő harci kutyák leszármazottai, Németországban, Rottweil nevű város környékén alakult ki mai formájuk. Csupa izom, értelmes, magabiztos, energikus kutya. Határozott nevelésre van szüksége, különben gyorsan átveszi az irányítást. Amúgy megbízható, nem agresszív kutya (pedig sok az előítélet), jól beilleszkedik a családba, szereti a gyerekeket, gazdája biztonságágért pedig az életét adná. A betolakodónak gyorsan megmutatja, ki az úr a háznál – ha jó házőrzőt keresünk, akkor megtaláltuk. Kereső-, mentő vagy rendőrkutyaként is megállja a helyét. Szépséghibájuk, hogy párszázezer-másfélmillió forint között van az áruk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.