Négy kutyus karácsonyi kálváriája

Az örökbefogadásról szóló sorozatunkat most egy rendhagyó bejegyzéssel folytatjuk. A bemutatott négy kutyának jelenleg ugyanis csak ideiglenes gazdija van. Ha valakinek megtetszenek, el lehet vinni őket.

“December 19-én egyéves kisfiammal a boltba indultunk, amikor a kapuban kidobva találtuk őket. Nem volt kérdés, mit teszek. Kezemben kosár, a kisfiam és úgy hoztam be a három kutyát (egy hiányzott, mint később kiderült) a garázsunkba, miközben az őrült kis máltaink akadályozott a gyors munkában. Bevásárlás után jöhettek a gyors teendők: fürdetés, féreghajtás, bolhairtás, etetés. A férjem eközben hozott nekik kutyaházat a Puli Egyesület segítségével, vett több kilónyi kutyaeledelt, és sietett haza.

Az esti műszak sem volt egyszerűbb: gyerekfürdetés, altatás, kutyasírás, nem alvás, dédelgetés. Hajnal 4-ig ingáztunk a kutyák és a kisfiunk között. Közben eldöntöttem, hogy gazdit keresek. Meglepetésünkre reggel korábbi gazdijuk jött érte. Szabadkozott, hogy ő dobta ki a kölyköket, az anyjuk kiszökött, ők pedig követték. El akartam hinni, hogy valóban így történt. Majd egyre inkább azt éreztem, nem kellett volna visszaadni a kutyákat: írtam is a gazdinak, hogy mi befogadjuk őket, gondjukat viseljük.

Nem ment bele, mondván, hogy ő majd keres új gazdit. Nehezen engedtem el, és már éppen belenyugodtam volna, amikor jött a csavar. Ugyanezeket a kiskutyákat találták meg Ondódon egy tanyán, dobozban, kidobva. Egyből ugrottam. Írtam a gazdinak is – a férje tette, beismerték, a feljelentés megtörtént, eljárás indult. Most az a cél, hogy találjunk gazdit/gazdikat ezeknek a kutyusoknak, labrador és puli keverékek. Nálunk addig megkapnak mindent, az oltásokat is elkezdjük.”

 

Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet:

06 30 790 1449

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.