Ezért fogadjunk örökbe kutyát

Új sorozatunkban olyan kutyákat szeretnénk bemutatni, akiket menhelyről fogadott be egy szerető család. Most Zen (alias szalmabálás Scott) történetét ismerhetjük meg, aki fantasztikusan érzi magát új otthonában.

Középen Zen

“A hazafelé vezető utat meglepően nyugodtan viselte. A már meglévő két kutyánkkal – boxer és egy bulldog – való megismerkedés is olyan jól sikerült, hogy pár óra múlva már együtt bandáztak” – vág bele történetükbe Zoli. Mint mondja, Zen a kezdetektől istennőként néz Diára, a boxerlányra, de meglepő módon Winstonnal, a bulldoggal is jókat tud játszani – lássuk be, ez nem egy gyakori jelenség, hiszen a legtöbb kutya megijed a bulldog vehemenciájától. Zen ezt az akadályt is könnyedén vette.

A házban való alvásra sem kellett nagyon rábeszélni, és már az első éjszakán is jelezte, ha ki kellett mennie „dolgát végezni”, így bent semmilyen baleset nem történt azóta sem.  Folyamatosan figyeli, követi a “nagyokat”, villámsebességgel sajátítja el a tudnivalókat, ugyanakkor éli a kiskutyák irigylésreméltó életét, azaz eszik, alszik és játszik. Még az állatorvosnál tett látogatáskor – megkapta az ismétlődő oltást – sem volt rá panasz, példásan viselkedett a váróban és a rendelőben is.

A házban való alvásra sem kellett nagyon rábeszélni

Néhány fontos adat Zenről

Súlya: 13 kg (majdnem duplája, mint mikor elhoztuk).
Marmagasság: 5 cm-el magasabb, mint a 4 éves bulldogé (elhozatalkor 10 cm-el kisebb volt, mint a bulldog).
Hossza: kinyújtózva majdnem akkora, mint a boxer.
(figyelembe véve, hogy kb 4 hónapos, bele sem merünk gondolni, hogy mekkora lesz ez a kutya… 🙂 )
Étvágy: feneketlen bendő.
Mozgás: kifogyhatatlan energia.
Játékszenvedély: játékon kívül csak a kaja létezik ezen a világon (na jó, néha aludni is kell).

“Egy fantasztikus kiskutyát kaptunk, aki hihetetlenül rövid idő alatt beilleszkedett a családunkba” – tette hozzá a háromszoros kutyagazdi.

Niki, Zoli és a kutyacsapat (Dia, Winston, na meg persze Zen) is nagyon hálás az Etyeki Állatvédő Egyesületnek.

Várjuk a hasonló történeteket!

3 Responses to Ezért fogadjunk örökbe kutyát

  1. […] bejegyzésben megismerhettük, ők küldték ugyanis Zen történetét (ha lemaradtatok róla, itt olvashatjátok). Most úgy döntöttek, egy korábban örökbefogadott kutyájuk sorsát is megosztják velünk, […]

  2. Németh Katalin szerint:

    Jó olvasni az ilyen történetet. Tiszteletet érdemel aki 3 kutyát igy tart! Nekem 2 volt,és 3 macskám,,mind befogadott. Sajnos 2 cicám és a nagy kutyám már nincs velünk.

  3. mezei mariann szerint:

    Nekem is befogadott kutyusaim vannak,szeretik egymást jól megvannak és nagyon vigyáznak rám imádom őket

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.