Az 5 legszebb kutya

Valószínű minden gazdi a saját kutyáját látja a legszebbnek – ezzel nem is akarunk vitatkozni. Találtunk viszont egy toplistát, melyből kiderül, a világon mely négylábúakat látják a legszebbnek az emberek. 

A toplista szerintünk nem tartogat nagy meglepetéseket, ahogy az sem, hogy az első helyet a pomerániai törpespicc szerezte meg. De nézzük, kiknek jutott még hely az ominózus listán.

Pomerániai törpespicc, a mosolygós szőrcsomó

Egy élénk, intelligens szőrcsomó, nagyon helyes, mosolygós arckifejezéssel, szép mandulaszemekkel. Bundája mindennapos ápolást igényel, és akkor lesz a legszebb, ha kifésüljük. A legkisebb ölebfajtát leggyakrabban egyszínű – fehér, krémszínű, fekete, narancssárga, barna – szőrrel láthatjuk, de előfordul tarka változatban is.  Ragaszkodó, családcentrikus kutya, fogékony az új dolgokra, a nagy nyüzsgést viszont ne szereti. Annak ellenére, hogy kistermetű kutya, igencsak magabiztos, olykor erőszakos is (főleg, ha egy nagyobb kutyával találja szemben magát), de a macskákkal például remekül kijön.

Szibériai husky, az igéző tekintetű

Az egyik legszelídebb szánhúzó kutya. Nagyon könnyed a mozgása, gyönyörű a bundája, mely a fehértől a feketéig mindenféle színváltozatot tartalmazhat, de leginkább farkas- vagy ezüstszürke színben láthatjuk őket. Az igazán különleges megjelenéshez hozzátartozik a nagyon kék szempár, de gyakori a barna szemű husky is. Jó természetű, imádja a gazdáját és tele van energiával. Nem alkalmas házőrzésre, hiányzik belőle az őrző-védő ösztön. De futáshoz vagy túrázáshoz például tökéletes társ lesz.

Golden retriever, a legodaadóbb

Egy gyönyörű, értelmes és odaadó kutyáról beszélünk.  A legnagyobb csodálatot talán kölyökkorában tudja belőlünk kiváltani, a kis szőrgombóc bárkit le tud venni a lábáról. Sok törődést és odafigyelést igényel, mindezt hatalmas türelmével fogja meghálálni. Jól kijön a gyerekkel, más kutyákkal. Ne akarjuk belőle jó házőrzőt faragni, mert nem fog menni, a betolakodókat nagy örömmel fogja üdvözölni. Az sem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb vakvezető kutya, tökéletesen alkalmas erre a feladatra. Lelkesen és magabiztosan végzi a feladatát, nem vár mást csak dicséretet és némi jó falatot.

Beagle, a gyerekek kedvence

Valóban megnyerő a külseje, gyerekek körében nagyon népszerű. Zömök, de erőteljes testfelépítésű. Leginkább fekete-vörös-fehér (tricolor) vagy vörös-fehér (bicolor) színekben fordul elő, de szinte bármilyen kopószínben előfordulhat. Vadászkutyáról van szó, tehát eleven, mozgékony és bátor. Nagyon sok mozgásra és játékra van szüksége, szinte nem lehet egyedül hagyni. Annak kifejezetten örülni fog, ha másik négylábú (vagy akár több) is van a háznál.

Akita Inu, a jólét jelképe

Japán kutyafajta, gyönyörű bundával, az egészség és a jólét jelképe. Vörös, szezám (sable), csíkos (brindl) és fehér színben fordul elő. Hetente egyszer elég átkefélni a bundáját, ám vedlésnél – évente kétszer – ennél több törődést igényel. Vadász- és harci kutyaként használták – valószínű, ennek köszönhető, hogy ma is meggyőző módon tudja védeni gazdiját, családját. Csak akkor ugat, ha nyomós ok van rá. Kiegyensúlyozott, barátságos, ragaszkodó, engedelmes, de olykor makacs kutya.

Forrás: themysteriousworld.com

One Response to Az 5 legszebb kutya

  1. Sovány Petra szerint:

    Nekem az én kis mixem a legszebb 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.